Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟ!

Την περασμένη Τετάρτη στην Καθημερινή δημοσιεύτηκε μια "παρουσίαση" του καινούργιου δίσκου με έργα Σκαλκώτα από την ΚΟΘ. Τίτλος του κειμένου Έργα Σκαλκώτα υπό Μ. Μιχαηλίδη. Το λάθος "βγάζει μάτι"! Την ΚΟΘ διευθύνει ο Βασίλης Χριστόπουλος και μόνο. Έστειλα αμέσως επιστολή στην εφημερίδα, η οποία δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα, γι' αυτό και την παραθέτω εδώ. Ευτυχώς υπάρχουν και τα blogs! Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι η μη δημοσίευση της επιστολής μου, αλλά το ότι η εφημερίδα δεν έσπευσε να επανορθώσει, όπως όφειλε, την επόμενη μέρα. Απορώ και με τη στάση του κ. Μ. Μιχαηλίδη, ο οποίος έπρεπε να απαιτήσει πάραυτα την αποκατάσταση της αλήθειας. Ιδού, λοιπόν, η δική μου παρέμβασις στο θέμα.

Κύριε διευθυντά,
Διάβασα την σημερινή (25-6-08) αναφορά του δημοσιογράφου σας Ηλία Μαγκλίνη στον άρτι εκδοθέντα ψηφιακό δίσκο με έργα Νίκου Σκαλκώτα και ειλικρινά οργίστηκα!
Ένας δημοσιογράφος της Καθημερινής δεν μπορεί να κάνει τέτοιο λάθος! Να γράφει ότι την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διευθύνει ο αρχιμουσικός της Μύρων Μιχαηλίδης, ενώ την διευθύνει ο μαέστρος Βασίλης Χριστόπουλος, του οποίου το όνομα αποσιωπάται εντελώς!
Ο δημοσιογράφος σας δεν είχε στα χέρια του τον ψηφιακό δίσκο; Δεν μπορεί να μην τον είχε, αφού κάνει μνεία σχετικών σχολίων από το «βιβλιαράκι» του cd. Είναι, λοιπόν, δυνατόν να μην είδε το όνομα του Βασίλη Χριστόπουλου; Ο Μύρων Μιχαηλίδης αναφέρεται ως καλλιτεχνικός διευθυντής μόνο στο βιογραφικό της ορχήστρας, που δημοσιεύεται στο φυλλάδιο του δίσκου, με τον οποίο δεν έχει καμία καλλιτεχνική σχέση.
Ο Κωστής Δεμερτζής δεν αναφέρεται, όπως θα έπρεπε, ως ενορχηστρωτής του Κοντσέρτου για δυο βιολιά.
Οι σολίστ στα έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά δισκογραφικά, απλά μνημονεύονται λες και είναι κομπάρσοι! Δεν αναγράφεται ποιος παίζει τι!
Με συγχωρείτε, αλλά τέτοιου είδους πολιτιστικό ρεπορτάζ – άκρως παραπλανητικό - δεν τιμά την έγκριτη εφημερίδα σας. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει μια νέα, τεκμηριωμένη και αληθινή αναφορά στον σημαντικό αυτό δίσκο, που αποτελεί πραγματική συμβολή στην νεοελληνική μουσική μας φιλολογία.
Μετά τιμής
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον είναι ένα δείγμα δημοσιογραφικής προχειρογραφίας, πολύ συνηθισμένο άλλωστε. Επειδή ο Μύρων Μιχαηλίδης είναι σοβαρός άνθρωπος και καταξιωμένος αρχιμουσικός, το θεωρώ απίθανο να μην προέβη επίτηδες σε διόρθωση. Άλλωστε, δεν έχει κανένα ώφελος νά εμφανίζεται να κυκλοφορεί δίσκος με το όνομά του, τη στιγμή που αρκετός κόσμος θα αγοράσει τον δίσκο και θα δει το όνομα του μαέστρου.

Related Posts with Thumbnails