Κυριακή 25 Μαΐου 2008

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΘΛΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...


Εντελώς τυχαία προ ολίγων ημερών άκουσα στο ραδιόφωνο ένα κύριο Γιώργο Κυμιωνή να εξηγεί στους δημοσιογράφους που τον είχαν βγάλει «στον αέρα» πώς αποπέμφθηκε πάραυτα από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξαιτίας της παρέμβασης ενός βουλευτή του ΛΑΟΣ!
Την είδηση διαβάζω και σήμερα στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
Ο κ. Κυμιωνής έκανε ως εθελοντής ραδιοφωνικός παραγωγός μια εκπομπή με το πραγματικά καυτό θέμα: αυτοκτονίες στο στρατό.

Ο καλεσμένος του Ν. Αργυρίου, εκπρόσωπος της «Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων» είπε σε κάποια στιγμή:
«Μόνο αυτοί (ΛΑΟΣ και ΝΔ) υποστηρίζουν τη στράτευση στα 18, ενώ υπάρχει βουλευτής που έχει κηρυχθεί ανυπότακτος και τώρα κάνει θητεία 45 ημερών. Είναι ο Κ. Αϊβαλιώτης. Δηλαδή, ένα κόμμα που πρωτοστατεί με πανοπλίες και σάριζες στις διαδηλώσεις για το Μακεδονικό, τελικά έχει βουλευτή που είναι απλά ανυπότακτος».
Με παρέμβαση του Κ. Αϊβαλιώτη παύθηκε ο παραγωγός της εκπομπής.

Κρίμα… Έστω ότι ήταν ατυχής η αναφορά σε πολιτικό πρόσωπο. Γιατί ο διευθυντής του σταθμού επικαλέστηκε την εντολή του Αρχιεπισκόπου για μη ανάμειξη του σταθμού στα πολιτικά. Έστω λοιπόν ότι έγινε λάθος (που την αλήθεια έλεγε ο άνθρωπος). Έπρεπε η Εκκλησία να κάνει ό,τι κάνει ο κόσμος; Να αποπέμπει τον ανιδιοτελή άνθρωπό της υποτασσόμενη στα κελεύσματα του οποιουδήποτε βουλευτή;

Το θεωρώ αδιανόητο. Αυτές οι πρακτικές δεν αρμόζουν στην Εκκλησία. Και βέβαια μου φαίνεται εξωπραγματικό το δηλωθέν υπό του προέδρου του ΛΑΟΣ στην Κ.Ε.: «Εάν ο ίδιος ο παραγωγός πει "mea culpa" και με την παρέμβαση τη δική σας, τότε να πάρω τον πατέρα Αναστάσιο και να του πω "παρ' τον πίσω". Καταλαβαίνω ότι εκεί φοβήθηκαν και τον έδιωξαν»!!!

Φρίττω και σιωπώ…
Φωτό: Γιώργος Παπαχαραλάμπους

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ.Ανδριόπουλε,γιατί σας ξενίζει η «άνωθεν» παρέμβαση;
πρώτη φορά τα βλέπετε αυτά στον εκκλησιαστικό χώρο;
πλείστοι όσοι πατριάρχες ανέλαβαν τον θρόνο με αυτοκρατορική παρέμβαση,όπως αποδεικνύει η εκκλησιαστική ιστορία.
οι άγιοι κολλυβάδες εξορίστηκαν με πατριαρχική απόφαση από το Αγιον Όρος.
ο αρχιεπ.Ιερώνυμος επιβλήθηκε από την χούντα Παπαδόπουλου,ο αρχιεπ.Σεραφείμ από την χούντα Ιωαννίδη.
Όταν εξελέγη αρχιεπίσκοπος ο μακαριστός Χριστόδουλος διεκόπη η δημοφιλέστερη εκπομπή του 89.4 ,η Ραδιο παράγκα του π.Στρατηγοπούλου.
Ε,οκ .παλιότερα αναθεμάτιζαν στο πεδίο του Άρεως τον Βενιζέλο.
Τώρα «πέφτει σύρμα» και απλά κόβεται μια εκπομπή.
είναι μια πρόοδος,δεν νομίζετε;

panagiotisandriopoulos είπε...

Aγαπητέ misha,

Όχι μόνο δεν τα βλέπω πρώτη φορά τα "τοιούτα", αλλά έχω εμπειρία αναλόγων καταστάσεων, οπότε καταλαβαίνετε...

Υποτίθεται όμως φίλτατε, ότι δεν ζούμε μέσα σ' έναν ατελείωτο "βυζαντινισμό", ότι ο Αρχιεπίσκοπος πλέον εκλέγεται άνευ της παρεμβάσεως της Πολιτείας (θεωρώ ότι συμβαίνει αυτό), ότι οι Κολλυβάδες δικαιώθηκαν, ότι η χούντα αποτελεί μακρινή ανάμνηση, ότι παρήλθε η εποχή των "αναθεμάτων" και άρα προχωράμε μπροστά.
Μήπως τελικά στον εκκλησιαστικό χώρο ισχύει το "πίσω ολοταχώς", που έλεγε κι ο μακαριστός;

Χριστός Ανέστη!

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ κ.Ανδριόπουλε,το «πίσω ολοταχώς» είναι ένα καλό σύνθημα.
μόνο που θα πρέπει να πάμε πολύ πίσω τότε που ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος καθαιρούσε δεκάδες σιμωνιακούς επισκόπους , πουλούσε τα εκκλησιαστικά τιμαλφή για να τραφούν οι πτωχοί κι ενδεείς και ήλεγχε την αυτοκράτειρα Ευδοξία για τα ατοπήματα της.
Βέβαια τελικά δεν γλύτωσε από τους συνεπισκόπους τους και το έφαγε το κεφάλι του.
Δυστυχώς δεν έχουμε περάσει από την περίοδο των αναθεμάτων αν και πολύ θα το ήθελα.
Μήπως θυμάστε την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του αφορισμού του αρχιεπ.Χριστοδούλου από την σύνοδο του Φαναρίου,προ ολίγων μόλις ετών;

panagiotisandriopoulos είπε...

Aγαπητέ misha,

Νομίζω ότι συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Δεν μπορούμε να εξομοιώσουμε το ανάθεμα του Βενιζέλου με την ακοινωνησία του μακαριστού Χριστοδούλου και με το θέμα που θίγω: την παύση ενός ραδιοφωνικού παραγωγού από την Εκκλησία (είτε επί Χριστοδούλου, όπως αναφέρατε, είτε επί Ιερωνύμου).

Σε κάθε περίπτωση, φρονώ ότι η Εκκλησία δεν πρέπει - όπως η Ελλάδα - να "τρώει" τα παιδιά της.

Χαίρετε!

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΛ. ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ, ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΩΡΑΙΩΘΕΙΣΑ ΑΓΑΠΗ" ΑΠΛΑ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαίρω τον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας, για την αποπομπή του κυρίου αυτού. Πως είναι δυνατόν να ασκεί κριτική ο κύριος αυτός, στον εν λόγω Βουλευτή ο οποίος υπηρετεί έστω και θητεία 45 ημερών στην Μητέρα Πατρίδα. Καλά του έκανε, έτσι έπρεπε να του κάνει. Διότι αλίμονο αν πάρει θάρρος ο κάθε ένας, και αρχίσει να ασκεί κριτική, για του μεγάλους ΠΑΤΕΡΕΣ της καλής μητερούλας της Εκκλησίας μας, που δεν έχουν πάει ούτε μια μέρα στον Ελληνικό Στρατό, ότι και είναι αυτοί Μητροπολίτες, Αρχιμανδρίτες, Πρεσβύτεροι, Διάκονοι και Μοναχοί, οι οποίοι σε κάθε Εθνική επέτειο κάνουν δοξολογίες και ευλογούν τα όπλα τα ιερά. Το κακό πρέπει να το κτυπά κάποιος όταν αρχίζει. Διότι αν άρχιζαν να αποκαλύπτονται ονόματα Αγιότατων ευλαβών Κληρικών μας που δεν υπηρέτησαν την Μητέρα Πατρίδα τότε τι θα γινόταν; Πως θα μας μιλούσαν να αγαπάμε την Πατρίδα και να χύσομε το αίμα μας για αυτή οι αστράτευτοι Πατέρες της Εκκλησίας. ΝΑΙ με στεντόρεια την φωνή ΣΥΓΧΑΙΡΩ τον Διευθυντή επιτέλους κάτι το νέο γεννιέται….. Παρακαλώ απόλυτη σ ι ω π ή από όλους μας, για να μην ακουσθούν τα ονόματα ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ Πατέρων που δεν πήγαν στον στρατό…… ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ;;; ΑΥΤΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΚΛΗΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΘΕΗΓΟΡΟΙ ΟΠΛΙΤΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ ΚΥΡΙΟΥ"!!! ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΟΤΙ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΕΙ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΛΟΓΩ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ" (ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟ 2005... ... ...)ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ Ο ΧΨΩ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.........

Related Posts with Thumbnails