Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Ο ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΝΕΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

Στο σημερινό περιοδικό TV mag της εφημερίδας Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ, διαβάζω, αγαπητοί φίλοι, μια μικρή συνέντευξη του… μεγάλου 18χρονου Κερκυραίου Διονύση Γραμμένου (στην Μαριέττα Κοντογιάννη), που κέρδισε το πρώτο βραβείο στην Eurovision Young Musicians 2008, παίζοντας κλαρινέτο, ένα όργανο που, όπως λέει, τον «εντυπωσίαζε πολύ ο ήχος και η εμφάνισή του, το στήσιμό του σαν όργανο».
Ανθολογώ κάποια απ’ όσα λέει ο Διονύσης Γραμμένος, ο οποίος μας διδάσκει ότι, αν κάποιος ασχοληθεί με τη μουσική σοβαρά, ολοκληρώνεται και ως άνθρωπος.
«Για μένα η εμπειρία (του διαγωνισμού) είχε μεγαλύτερη αξία. Δεν με ενδιέφερε το αποτέλεσμα, αλλά το πώς θα βγει το κομμάτι μου. Και ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα κερδίσω».
Στην ερώτηση αν είναι αυστηρός κριτής του εαυτού του: «Σίγουρα πρέπει να είσαι αυστηρός, για να γίνεσαι όλο και καλύτερος».
«Στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να κάνεις μια καλή καριέρα σαν μουσικός. Υπάρχουν βέβαια και Έλληνες που ακούν κλασική μουσική. Σίγουρα, όμως, θέλω να κερδίσω κι ένα κοινό που δεν ασχολείται με την κλασική μουσική».
Ο Διονύσης είναι και πρωτοτετής στο Φυσικό του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην ερώτηση αν θα ασχοληθεί επαγγελματικά με τη Φυσική απαντά: «Όχι. Η μουσική είναι τέχνη και μ’ αυτή θέλω ν’ ασχοληθώ. Η επιστήμη με βοηθάει να εξελιχθώ και να ολοκληρωθώ ως προσωπικότητα».

Μπράβο στους γονείς του Διονύση που αν και δεν είχαν σχέση με τη μουσική ενθάρρυναν την απόφαση του παιδιού τους.
Μπράβο στον δάσκαλο του Διονύση, τον σπουδαίο σολίστ στο κλαρινέτο Σπύρο Μουρίκη, που βγάζει τέτοιους μαθητές!
Μπράβο στον Διονύση που μας αποδεικνύει περίτρανα ότι υπάρχει και η Άλλη Ελλάδα, του πραγματικού πολιτισμού και της αληθινής δημιουργίας! Του εύχομαι να συνεχίσει αταλάντευτα την αυστηρή του πορεία και είμαι σίγουρος πως θα μεγαλουργήσει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Όχι, δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα, εγώ είμαι απλώς εκτελεστής": Σοφία και ωριμότης 18 χρόνων!!!

Related Posts with Thumbnails