Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

ΤΟ ΝΟΣΗΡΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΛΕΚΟΣ

Ο «εξάδελφος» Αλέκος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα παντελώς ασχέτου, που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα «εκκλησιαστικά» στα πενήντα του, για να επιβεβαιώνεται η λαϊκή παροιμία: «Κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα».
Έτσι ο τυπογράφος Αλέκος έγινε «δημοσιογράφος» και «εκδότης» «εκκλησιαστικού» περιεχομένου εφημερίδος. Πολύ σωστά!
Γιατί ο Αλέκος δεν θα μπορούσε να κάνει εκπαιδευτικό, οικονομικό, πολιτιστικό ή όποιο άλλο ρεπορτάζ, ενώ «εκκλησιαστικό» κάνει άνετα!
Και κατέστη γνωστός τοις πάσι, ήτοι στον «εκκλησιαστικό» μικρόκοσμο της Πάτρας, και εξήλθε από την πλήρη αφάνεια, στην οποία ήταν για μισό αιώνα! Οπότε ψήλωσε ο νους του! Λογικό είναι. Να σε υπολογίζουν αίφνης όλοι από κει που δεν σε ήξεραν καν…Ο αποκλειστικός όμως υπεύθυνος για το νοσηρό φαινόμενο «Αλέκος», που σηματοδοτεί αυτόν τον καιρό τα εκκλησιαστικά πράγματα της Πάτρας, είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Επί της δεσποτείας του ανδρώθηκε ο Αλέκος! Και οι συνέπειες αυτού του «εναγκαλισμού» προβλέπονται… απρόβλεπτες…

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ(ΠΟΥ ΑΝ ΔΕ ΛΑΘΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ)ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΩΝ ΣΠ.ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΑΙ ΙΩ.ΧΑΤΖΗΦΩΤΗ(ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΧΟΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ) ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΘΗΤΕΥΣΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΡΙΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΓΡ.ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ Ν.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Η ΤΟΝ κ.ΤΣΟΥΡΟ(ΓΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ π.ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΣΟΥΡΟΥ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΕΙΜΕΝΑ- ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΙΣΩΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΟΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ -ΛΟΓΩ ΙΣΩΣ ΕΛΛΕΙΠΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ- ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΣΟΥΝ ΣΑΝ ΕΙΔΗΣΗ(ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΛΑΘΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΑΒΛΕΨΙΑ Η ΛΟΓΟΥΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΑ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ). ΒΕΒΑΙΑ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ....ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ....ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΝΤΥΠΟ ΟΡΓΑΝΟ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΒΕΒΑΙΑ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΟΣ....Η ΛΕΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ, ΠΑΡΑΠΕΜΕΠΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΠΟΤΕ.... ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ" ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΩ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΡΘΡΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

panagiotisandriopoulos είπε...

Aγαπητέ ανώνυμε 5:01

Πολλά, πάρα πολλά ζητάς! Η εκκλησιαστική δημοσιογραφία είναι μια ...πονεμένη υπόθεση.

Την περίπτωση Αλέκου δεν μπορεί να την πάρει κανείς στα σοβαρά, από απόψεως δημοσιογραφικής.

Το θέμα είναι το " άλλο παιχνίδι" που υπαινίσσεσαι. Προσωπικά έχω να σου πω ότι μου τηλεφωνούν κάμποσοι δημοσιογράφοι τοπικών εφημερίδων για να με ρωτήσουν περί των τρεχόντων εκκλησιαστικών. Τους ρωτώ: "Γιατί δεν απευθύνεσθε στους αρμοδίους;" Ας μην πω επί του παρόντος τι μου απαντούν.

Πάντως ο Αλέκος έχει πληροφόρηση από πρώτο χέρι! Κι αυτό λέει πολλά!...

Χαίρε!

Ανώνυμος είπε...

και ποσα θα δουμε ακομα

Ανώνυμος είπε...

nai nai etsi einai apoti fenetai! akugetai entona oti kapoioi kanun kataxrhsh sthn empistosynh toy Mhtropolith mas.

Ανώνυμος είπε...

και δηλαδή πως και το αποφάσισε να γίνει κάτοχος εφημερίδας με ειδικό ενδιαφέρον π.χ..εκκλησιαστικά? ο μητροπολίτης τον διώρισε?

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 22/5, 11:01μμ

Εύλογη η απορία σου.
Ο Μητροπολίτης φαίνεται πως...ενέπνευσε τον παντελώς άσχετο μέχρι τότε με τα εκκλησιαστικά Αλέκο (φυσικά ούτε τώρα είναι ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει σχετικός).

Όχι, δεν υπάρχει επίσημος, τυπικός διορισμός. Αλλά υπάρχει ψυχολογικός!
Κι αυτός είναι χειρότερος...

Related Posts with Thumbnails