Σάββατο 24 Μαΐου 2008

"ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ..."


Όταν πέρυσι το Πάσχα, αγαπητοί φίλοι της Ιδιωτικής Οδού, τοποθετήθηκα δημοσίως για την εναντίον των Καθολικών στάση του Αρχιμ. Κύριλλου Κωστόπουλου το βράδυ της Ανάστασης στη Μονή Μπάλα και εν συνεχεία για την αναφορά του στις σεξουαλικές προτιμήσεις του Πάπα, έλαβα από τον π. Κύριλλο το βιβλίο του «Ο Παπισμός είναι αίρεση» με ένα σημείωμα το οποίο δημοσιεύω εδώ.

Το ενδιαφέρον του ιδιόχειρου σημειώματος εστιάζεται, για μένα, σε δύο σημεία:

«Αγαπητέ μοι κύριε Ανδριόπουλε,

Θα ήθελα ως θεολόγος να σας παραπέμψω στον ΙΕ’ Κανόνα της Α’ και Β’ Συνόδου, η οποία φέρεται ως Οικουμενική Σύνοδος από την εν γένει Εκκλησία, ώστε μαθητεύοντας σ’ αυτήν να δυνηθήτε να ερμηνεύσετε ως θεολόγος τα όσα είπα για τον Οικουμενικό Πατριάρχη».


Το βράδυ εκείνο της Ανάστασης του 2007 λοιπόν, ο π. Κύριλλος καταφέρθηκε και εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχου. Δεν γνωρίζουμε όμως τι ακριβώς είπε. Οι δημοσιογραφικές αναφορές ήταν συγκεχυμένες. Το ερώτημα είναι αν ο π. Κύριλλος θα εκφράσει τους «λογισμούς» του στον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη όταν έλθει στην Πάτρα τον προσεχή Νοέμβριο.

«Ακόμη σας παραπέμπω στον ΝΗ’ Αποστολικό Κανόνα και στις υποσημειώσεις του Οσίου Νικοδήμου, για να κατανοήσετε, Σεις και εκείνοι οι οποίοι Σας παρότρυναν να εγερθήτε κατ’ εμού…».

Νομίζω είναι γνωστή, πλέον, τοις πάσι η Ιδιωτική Οδός μου και ότι είμαι αυτοκίνητον όργανον. Αν ο π. Κύριλλος θεωρεί ότι κάποιοι με έβαλαν να «εγερθώ» εναντίον του, θα τον παρακαλούσα να τους κατονομάσει, ώστε να τους μάθω κι εγώ.
Θα πει κανείς γιατί αναμοχλεύω το θέμα. Μα γιατί δεν έχει τελειώσει, αγαπητοί μου. Έχουμε και δίκη μπροστά μας και όλα είναι ανοιχτά!


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα στους παρακώτω συνδέσμους τα σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του Πατριάρχη και εξεπλάγην δυσάρεστα.Αλήθεια, τί να σημαίνουν όλα αυτά άραγε;
Μεγάλη, πάντως, η απογοήτευση και αναζητώ την ερμηνεία...

http://theamapati.wordpress.com/2008/05/21/210508b/


http://manitaritoubounou.wordpress.com/2008/05/23/pseutosympleysi-pseytoantistasi-proka8imenwn-1/

Ανώνυμος είπε...

καλα αστον αυτον στο κοσμο του εκει θα τον παραδεχομουν ομως οταν ερθη ο οικουμενικος να κατση και να του τα πει αλλα ολοι αυτοι ειναι κοτουλες οταν νομιζε ομως πως θα γινει δεσποτης τους πατριαρχικους παρακαλουσε μωρε αντε απο κει ολοι τους

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 6:27

Το ενδιαφέρον στην περσινή ιστορία με τον αρχιμ. Κύριλλο είναι ότι δεν βγήκε, όταν το θέμα ήταν στο προσκήνιο, να προβάλλει τις θέσεις του.
Εκρύβη...
Γιατί άραγε;

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι ένας "αρμόδιος" έλεγε από δω κι απο κει καγχάζοντας: "Άσε τον Κύριλλο και τον Ανδριόπουλο να τρώγονται. Εγώ γελάω"!

Ρήσεις εκκλησιαστικών ανδρών!

Ευτυχώς
Χριστός Ανέστη!

Ανώνυμος είπε...

μα αν ηταν καλος αυτος που τα ελεγε θα ηταν και οι κατωτεροιτου καλυτεροι

Ανώνυμος είπε...

Όταν αυτός ο άνθρωπος θα ανακηρύσσεται άγιος, όλοι εσείς θα σωπάσετε. Γι' αυτό ας δείχνουμε εμπιστοσύνη στους πνευματικούς ανθρώπους. Αν δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τελείως το παράδειγμά τους, ας μην τους πολεμούμε τουλάχιστον. Γιατί τότε ο Θεός θα μας τιμωρήσει σκληρότατα. Άλλωστε αναφέρεται στην Αγία Γραφή πόσο σκληρά θα τιμωρηθεί όποιος αμετανόητα; κυνηγά τους ευσεβείς...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ "ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΓΙΩΝ" Ή ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ...ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟ!!! ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν το εξέφρασα σωστά: Όταν ο π. Κύριλλος θα αναγνωσριστεί ως Άγιος...

Related Posts with Thumbnails