Κυριακή 18 Μαΐου 2008

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ...


Πριν από λίγο, αγαπητοί φίλοι της Ιδιωτικής Οδού, ολοκληρώθηκε εδώ στην Θεσσαλονίκη, στον θαυμάσιο χώρο του Τεχνοπάρκου (Κέντρο ΝΟΗΣΙΣ) ο διαγωνισμός σύνθεσης και σκηνοθεσίας που διοργάνωσε η Όπερα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ παις Όπερα.
Παρουσιάστηκαν έξι συνθέσεις νέων, πολύ νέων Ελλήνων συνθετών σε λιμπρέττο βασισμένο σρο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά Ποιος έκανε πιπί στο Μισισιπή. Σκηνοθέτησαν ισάριθμοι νέοι, επίσης, σκηνοθέτες.

Την ορχήστρα Orpheus Soloists διηύθυνε η φίλη μαέστρος και συνθέτις Κωνστάντια Γουρζή, ενώ πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν η φίλη σοπράνο Μαρισία Παπαλεξίου - εξαιρετική όμως ως παπί! - και ο απίθανος τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου (λοστρόμος).

Επρόκειτο περί άθλου, τον οποίον επωμίστηκαν μαέστρος και τραγουδιστές, αλλά και η ορχήστρα και τα παιδάκια της χορωδίας του Ι.Ν. Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης. Νέες συνθέσεις μαζεμένες δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Ξεχώρισα την σύνθεση του Ιωσήφ Βαλέτ, η οποία εισέπραξε και τις παρατεταμένες επευφημίες του κοινού.

Σκεπτόμουν την συνεχή έκπληξη του Ευγένιου Τριβιζά, ο οποίος άκουσε το έργο του σε τόσες διαφορετικές μουσικές εκδοχές σε μια μέρα!
Πάντως η όλη διοργάνωση ήταν μια μεγάλη γιορτή, με πάμπολλες παράλληλες εκδηλώσεις για παιδιά, από παιδιά και μεγάλους.

Περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails