Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΑΪΟΣ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ


Μουσικός Μάϊος στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών και φέτος. Για ενδέκατη χρονιά!
Η φίλη συνθέτις Βάσω Φιλιππαίου (συνεργαστήκαμε στο «Τετράδιο του Πατριάρχη» και στην «Ιερατική Ποίηση») με συνέπεια και φαντασία διοργανώνει και φέτος τον Μουσικό Μάϊο της Πάτρας, του οποίου η καρδιά χτυπάει στη Φιλαρμονική.
Χθες ήταν η έναρξη. Με Μότσαρτ και φλάουτο! Καθαρά ανοιξιάτικη διάθεση. Τέσσερις νέοι ταλαντούχοι μουσικοί (Frank – Georg Jarke, φλάουτο – Χριστόφορος Καραθανάσης, βιολί – Μάνος Γουβέλης, βιολί και Χριστίνα Κούτρου, βιολοντσέλλο) μας παρουσίασαν τέσσερα κουαρτέτα με φλάουτο του W.A.Mozart, τα οποία ερμήνευσαν με χάρη και έκφραση. Ήταν τελείως αντιπροσωπευτικά δείγματα της Μοτσάρτειας γραφής για φλάουτο, αλλά και της θέσης του οργάνου αυτού στη μουσική δωματίου της εποχής του συνθέτη.
Τα κείμενα της Β. Φιλιππαίου στο πρόγραμμα της βραδιάς πολύ κατατοπιστικά.

Το πρόγραμμα του Μουσικού Μαΐου παρουσιάζει και φέτος ιδιαίτερο και ειδικό ενδιαφέρον με συναυλίες όπως το αφιέρωμα στο συνθετικό έργο δύο γυναικών της εποχής μπαρόκ (10/5), το αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση των Κ. Κυδωνιάτη και Γ. Καζάσογλου (24/5) και το φλάουτο στη μουσική με έργα ελλήνων και ξένων συνθετών (31/5). Η όλη διοργάνωση διακατέχεται από ποιότητα και σοβαρότητα. Χωρίς βερμπαλισμούς - πράγμα σύνηθες στους καιρούς μας – που δεν κομίζουν εις την τέχνην.

1 σχόλιο:

P. Kapodistrias είπε...

Ες σήμερον τα σπουδαία, λοιπόν!

Τα σέβη μου στην κ. Βάσω Φιλιππαίου. Της οφείλω χάριτες!!!

Related Posts with Thumbnails