Σάββατο 3 Μαΐου 2008

ΔΡΟΜΑΙΟΣ 20 - ΠΑΤΡΙΝΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Στην εφημερίδα Η Ημέρα των Πατρών δημοσιεύεται σήμερα η είδηση, για το νέο Μέγα Αρχιδιάκονο των Πατριαρχείων, ο οποίος είναι Πατρινός. Ιδού το κείμενο (προφανώς η Ιδιωτική Οδός έχει αναγνωσιμότητα, φίλοι μου).

Χρέη Μέγα Αρχιδιακόνου του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου αναλαμβάνει ένας Πατρινός, ο Μάξιμος Βγενόπουλος.
Η χειροθεσία του φωτισμένου και με σπουδές στην Οξφόρδη κληρικού θα λάβει χώρα αύριο, Κυριακή του Θωμά, στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι. Πρόκειται για ένα υψηλό αξίωμα και μία μεγάλη τιμή και σίγουρα αποτελεί ξεχωριστή ευλογία που ένας παλαιοελλαδίτης και δη Πατρινός, ο Μάξιμος Βγενόπουλος, επιλέγεται από τον Πατριάρχη γι’ αυτήν τη θέση, μιας και κατά το παρελθόν οι κάτοχοι του αξιώματος προέρχονταν είτε από την Κωνσταντινούπολη είτε από τις επαρχίες του πατριαρχικού θρόνου και σχεδόν ποτέ από την Ελλάδα.
Πατρινός, στο μεταξύ, είναι και ο επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου του κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος λέγεται Ανδρέας Σοφιανόπουλος, και έχει κάνει σπουδές Θεολογίας στο Στρασβούργο.
Τ.ΜΑΡΤ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παντως δεν είναι απλά κριτήριο οι σποδές για τους κληρικούς, αλλά το να σιγοκαίει μέσα τους το φως της διακονίας του ποιμνίου τους και οχι προσωπικές φιλοδοξίες!

Ανώνυμος είπε...

αστειεύεστε φανταζομαι...

ποιού ποιμνίου;;;

των «εκατομμυρίων» κρυπτοχριστιανών της Μικρασίας;;

δεν είναι πολύ καλυτερο να παραδεχόμεθα την ωμή πραγματικότητα;
άλλο πράγμα να είσαι ένας ταπεινός διάκος στη Μητρόπολη Πατρων και άλλο να είσαι διακονος του Πατριάρχη,όπερ σημαίνει βεβαία και ταχεία προαγωγή εις επίσκοπον.

απλή παρατηρητικότης χρειάζεται,φίλτατε,συν-σχολιστά!

Ανώνυμος είπε...

DIAKOS STH MHTROPOLH PATRWN (KAI DH PARA TW EPISKOPW....)...KAI TAPEINOS.....DYSKOLEYOMAI NA TO PISTEPSW...KAI TA FAINOMENA DEN ME APATOYN DYSTYXWS....

Related Posts with Thumbnails