Κυριακή 13 Απριλίου 2008

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ!


Απ' όσα ακούω, μου λένε, διαβάζω στα σχόλια του παρόντος ιστολογίου, αγαπητοί αναγνώστες, αυτός ο τύπος που ακούει στο όνομα Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, είναι πολύ σκοτεινή περίπτωση και πρέπει πάση θυσία να ληφθούν μέτρα εναντίον του και υπέρ της δημοσίας αιδούς. Ακούτε πράγματα που κάνει:

- Εκφράζεται δημόσια με περισσή αλαζονεία, υπογράφει τα κείμενά του, αλλά αυτός κρύβεται πίσω και από διάφορα ανώνυμα λιβελλογραφήματα που κυκλοφορούν εναντίον του Μητροπολίτου και παραγόντων της τοπικής Εκκλησίας.

- Είναι blogger, αυτός ο τάχα και θεολόγος, επώνυμος μεν, αλλά αυτός ο ίδιος γράφει τα ανώνυμα σχόλια στο blog του και επίσης μπαινοβγαίνει σ' αυτό για να αυξήσει τα νούμερα της επισκεψιμότητάς του.

- Δημοσιεύει διάφορα απαράδεκτα άρθρα στον τοπικό τύπο, εμφανίζεται στα κανάλια και λέει τη γνώμη του, αλλά αυτός υποκινεί και υπαγορεύει στους δημοσιογράφους κάθε "κακόβουλο" άρθρο εναντίον του Μητροπολίτου και λοιπών τοπικών παραγόντων. Όλα αυτός τα κάνει.

- Είναι όργανο του Φαναρίου, τινές λέγουσιν και έμμισθο (!!), αλλά, καθώς επίσης λέγεται, θα είναι και ο "Τζούμας" της εποχής Ιερωνύμου.

- Είναι εμπαθής, υπερβολικός, αιρετικός αφού υποτάχθηκε στον Πάπα, δικομανής, λίγος, ολίγιστος και ως θεολόγος και ως ψάλτης, έχει φρικτά ελαττώματα, είναι υπερφίαλος, ανεγκέφαλος, επικίνδυνος για την τοπική κοινωνία και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Προτείνω, αγαπητοί μου, την εξορία του στους πάγους της Ανταρκτικής, γιατί οπουδήποτε αλλού είναι επίφοβο να αποδράσει. Τουλάχιστον εκεί θα γίνει παγοκολώνα και θα εξαφανιστεί διαπαντός. Γένοιτο!


Πίνακας Αλέξη Ακριθάκη, Συμμετοχή μου στην επιτυχή εκτόξευση πυραύλου, 1965

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ? ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟ?

Ανώνυμος είπε...

Τελευταία και τα παγόβουνα λιώνουν.

Ανώνυμος είπε...

διαφωνώ κ.Ανδριόπουλε με την τελική λύση που προτεινετε.
η Ανταρκτική αντιμετωπίζει ήδη σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου.
ας μη της προστεθεί και πρόβλημα ρύπανσης.

για τις διαπιστωσεις σας θα χαιρόμουν αν ήσαν οντως καρπός αυτογνωσίας και όχι ειρωνική καταγραφή απόψεων τινών εκ των επικριτών σας.
φαίνεται πως η πολυπραγμοσύνη δεν σας αφήνει χρόνο για ειλικρινή ενδοσκόπηση και αναθεώρηση.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Τάκη δεν βλέπεις που όλοι σε έχουν παρει στο ψηλό?
Τι την θες την σελίδα?
αφου τίποτα σοβαρό δεν λέγετε? τι να το κάνεις?
¨Αντε παρατησέ τα να ησυχάσεις και εσύ...
keraynos

panagiotisandriopoulos είπε...

Προς ανώνυμο 1:07

Σας ευχαριστώ διότι στους εναντίον μου χαρακτηρισμούς προσθέσατε έναν ακόμη: ρύπος!
Σας ευχαριστώ που νοιάζεστε για την αυτογνωσία μου. Κι εγώ νοιάζομαι για τη δική σας. Τι κρίμα που είστε ανώνυμος....

Ανώνυμος είπε...

κύριε Ανδριόπουλε,εδώ ανώνυμος των 1.07

¨Διδου αφορμήν σοφώ και σοφότερος έσται¨

η επωνυμία στο διαδίκτυο και μάλιστα όταν συνοδεύεται από προσωπικές φωτογραφίες έχει αυτονόητο σκοπό την προσέλκυση της προσοχής των κυβερνοναυτών.

Η επιθυμία της προσοχής των άλλων ενέχει σπέρματα ασυνείδητης κενοδοξίας,εάν δεν είναι συνειδητός καρπός της.

Προσωπικά έχω επιλέξει το επικούρειο ¨λάθε βιώσας¨,ίσως λόγω ιδιοσυγκρασίας ,ίσως για να δικαιολογήσω τις προσωπικές μου ανεπάρκειες.

Από τις τελευταίες αυτές λαμβάνω καθημερινά αρκετές αφορμές αυτογνωσίας και ταπεινώσεως.

έλεγε ο γέροντας Παίσιος:
"Στην Πνευματική ζωή, είναι ανάποδα τα πράγματα. Άμα κρατάς εσύ το άσχημο , τότε νοιώθεις όμορφα. Άμα το δίνεις στον άλλον, τότε νοιώθεις άσχημα. Όταν δέχεσαι την αδικία και δικαιολογείς τον πλησίον σου, δέχεσαι τον πολυαδικημένο Χριστό, στην καρδιά σου. Τότε ο Χριστός μένει με το ενοικιοστάσιο,μέσα σου και σε γεμίζει με ειρήνη και αγαλλίαση. Για δοκιμάστε, βρε παιδιά, να ζήσετε αυτήν την χαρά! Να μάθετε να χαίρεσθε με αυτήν την πνευματική χαρά, όχι με την κοσμική. Πάσχα θα έχετε τότε κάθε μέρα.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από την χαρά που νοιώθεις, όταν δέχεσαι την αδικία. Μακάρι να με αδικούσαν όλοι οι άνθρωποι! Ειλικρινά, σας λέω, την γλυκύτερη πνευματική χαρά την ένοιωσα μέσα στην αδικία. Ξέρετε πόσο χαίρομαι , όταν κάποιος με πει πλανεμένο; «Δόξα σοι ο Θεός, λέω, από αυτό έχω μισθό, ενώ αν με πουν άγιο, χρωστάω». Γλυκύτερο πράγμα από την αδικία δεν υπάρχει!"

Aν αδικείσθε,λοιπόν, χαιρετε και αγαλλιασθε .
Εάν κάποτε όμως με τη στάση σας και τη συμπεριφορά σας μεροληπτείτε ή αδικείτε ,λάβετε αφορμή από την κριτική που σάς ασκείται και κάνετε οπως σας φωτίσει ο Θεός.

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 7:25,

Δεν έχω καμία απολύτως αίσθηση ότι αδικήθηκα, ούτε έχω εκφράσει κάτι τέτοιο.
Το θέμα είναι άλλης τάξεως. Έθεσα κάποια θέματα, που απασχολούν σήμερα τόσο την Θεολογία όσο και την κοινωνία, και εισέπραξα ως απάντηση μικρότητες, για να μην πω αθλιότητες...
Ωραία! Ας κάνουν ό,τι θέλουν σε βάρος μου. Απάντηση για τα μείζονα θα δώσουν; Θα τοποθετηθούν έστω μια φορά με υπευθυνότητα;
Οι καιροί έχουν αλλάξει, φίλτατε. Τα αυτονόητα και τα στερεότυπα έχουν τελειώσει.
Ας το καταλάβουμε όλοι μας επιτέλους. Αν θέλουμε να ζούμε αληθινά και όχι με αυταπάτες και ψευδαισθήσεις.
Επίσης, σου λέω, κι αν θέλεις το πιστεύεις φυσικά, ότι για μένα το ιστολόγιο δεν είναι τόπος προβολής, αυτή μπορώ να την έχω όπου θέλω, αλλά τρόπος έκφρασης.
Στο ιστολόγιό μου βάζω πολλά και ποικίλα θέματα τα οποία μένουν ασχολίαστα, ενώ τα μόνα που σχολιάζονται είναι κυρίως τα ...πικάντικα εκκλησιαστικά. Κρίμα...
Τέλος, σημειώσατε ότι καμία κριτική δεν μου έχει γίνει επωνύμως απ' όσους νομίζουν ότι θίγονται από τη στάση μου. Αναρωτηθείτε το γιατί...

Χαίρετε!

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλειο που υπάρχει στην κεντρική σελίδα είναι ανώνυμο?Αλλά πάλι σιγά μην έγραφε και όνομα.Πίσω από την ανωνυμία μπορείς να βρίζεις,να κατηγορείς πολύ εύκολα...Άνδρες με παντελόνια λίγοι υπάρχουν......!!!

ARWEN

Ανώνυμος είπε...

είσαι ένας ανεπρόκοπος, γι αυτό και δεν έχεις αξιωθεί να κάνεις οικογένεια. το ότι κάποιοι προοδεύουν και κάνουν έργο αυτό είναι που σε καιει...
ανεπρόκοπε

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπητέ μου ανώνυμε 9:32,

Αποδέχομαι τον ωραίο χαρακτηρισμό σου. Σ' ευχαριστώ και σου εύχομαι Καλό Μεγαλοβδόμαδο και Καλή Ανάσταση!

Related Posts with Thumbnails