Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ


Προχθές Τρίτη, φίλοι της Ιδιωτικής Οδού, ανταποκρίθηκα στην αυθόρμητη και ειλικρινή πρόσκληση του δημοσιογράφου Μάνθου Ευαγγελίου (στο δρόμο με βρήκε ο άνθρωπος) και πήγα στην μεσημεριανή εκπομπή του στον Αlpha Radio 94,4.
Συζητήσαμε πολλά «ζωντανά, στον αέρα» και με ρώτησε ουκ ολίγα για τις θέσεις μου σε πρόσφατα ζητήματα που ανεφύησαν στην τοπική εκκλησία. Είχε δει την σχετική αρθρογραφία μου, είχε κάποιες απορίες, προσπάθησα να απαντήσω εν λόγω αληθείας.
Στο τέλος μου είπε ότι θα επιδιώξει μια εκπομπή – διάλογο μεταξύ μου και εκπροσώπων της τοπικής εκκλησίας, ίσως και του ίδιου του Μητροπολίτου. «ΑΜΗΝ» αναφώνησα! Αυτό είναι το ζητούμενο, το ποθούμενο, θα έλεγα. Γιατί πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να εξηγήσουν την επιμελημένη σιωπή των ιθυνόντων και ρωτούν εμένα!
Τι να απαντήσω; Προσωπικά, καλώς ή κακώς, κάκιστα αν θέλετε κάποιοι, τοποθετήθηκα σε κάποια θέματα. Γιατί δεν μαρτυρούν περί του κακού; Άλλωστε το θέμα δεν είναι ο Ανδριόπουλος, αλλά ένας κόσμος που περιμένει μιαν απάντηση.
Οι φίλοι θεολόγοι που έχουν ανάλογους προβληματισμούς ας μιλήσουν κι αυτοί. Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν δεν μπορεί στην Εκκλησία να αποκλείεται ο διάλογος. Οι σύγχρονες θεολογικές προκλήσεις είναι πάρα πολλές και δεν είναι δικαίωμά μας η σιωπή. Φυσικά τα λόγια από μόνα τους δεν είναι τίποτα. Το θέμα είναι από κει να πάμε στην πράξη. Γένοιτο!
φωτό Ιερομονάχου Γενναδίου Δεμερτζή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο Κ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΚΠΟΜΠΗ-ΔΙΑΛΟΓΟΣ). ΘΑ ΕΙΧΕ, ΝΟΜΙΖΩ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΝ, Ο ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ, ΔΕΝ ΒΡΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΦΟΡΗΣΕΙ(Ο ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ...)Η ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

Related Posts with Thumbnails