Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ





Οι φωτογραφίες, φίλοι μου, είναι από την πρόσφατη εμφάνισή μου στο Μόναχο, με το σύνολο της φίλης μαέστρου και συνθέτριας Κωνστάντιας Γουρζή opus21musikplus. Μου τις έστειλε ηλεκτρονικώς ο σύζυγος της Κ. Γουρζή Dr. Norbert Banik, ο οποίος και τις τράβηξε. Τον ευχαριστώ πραγματικά και από το ιστολόγιό μου.
Ο χώρος που έγινε η συναυλία είναι η αίθουσα συναυλιών της Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου (Hochschule für Musik und Theater München) με ένα τεράστιο εκκλησιαστικό όργανο να δεσπόζει επί σκηνής.
Η Κ. Γουρζή είχε φροντίσει να υπάρχει και ειδικός τεχνικός για τον φωτισμό, γεγονός που λειτούργησε για την ανάδειξη των διαφόρων μερών της συναυλίας.
Απήλαυσα πραγματικά την συνεργασία με τους εξαιρετικούς μουσικούς, νέοι όλοι τους με θέσεις σε φημισμένες ορχήστρες. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα!
Ιερατική Ποίηση για δεύτερη φορά στο Μόναχο! Την απέρριψε ως πρόταση η Πολιτιστική. Την έκανα με τη συνδρομή φίλων συνθετών και καλλιτεχνών στη Φιλαρμονική της Πάτρας, για να ακολουθήσει το Μόναχο! Και η Ιερατική Ποίηση να χωράει σ' ένα πρόγραμμα με έργα ελλήνων συνθετών.
Φαίνεται πως ο συνοδίτης ποιητής ξέρει τον δρόμο: «Η Ιδιωτική Οδός κόβει μεσ’ απ’ τον χρόνο. Πας πιο γρήγορα σπίτι σου από την Κωνσταντινούπολη. Και πάλι, το σπίτι σου δεν είναι ακριβώς εκείνο που ήξερες. Είναι μια αγροικία μεγάλη με διπλές πέτρινες σκάλες σαν εκείνη του Πούσκιν στην Κριμαία…».

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΑΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.
LENGOLAS

P. Kapodistrias είπε...

Αποθέωση!!!!!!!!!!!!

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπητέ μου π.κ.
Ναι, αποθέωση! Της Ιερατικής ποίησης! Της οποίας συ είσαι αξιότατος θεράπων!
Η δικαίωσή σας, υμών των ιερέων ποιητών, έρχεται εκ του γένους των μουσικών! Και εξ Εσπερίας!
Ποιος το φανταζόταν!...

Peter Saliba είπε...

στάρ όπως πάντα!!! Στα δικά μού ;)

Ανώνυμος είπε...

super star! με συστημα Καρα εψαλλες το Υπερμαχω; θα σηκωθει η τριχα του Γαλανη Τακη!!! εκει στη Πατρα δεν θα σολαρεις σε καμια πασχαλιατικη εκδηλωση; "ο νεος Αθηναιος"

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΡΕ ΓΛΥΦΤΕ ΟΛΟΙ.....ΣΑΛΙΑΡΗΔΕΣ,,,ΑΗΔΙΑ...

Peter Saliba είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΙΟΠΟΥΛΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ Η ΠΑΤΡΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ.... ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ ΑΥΤΟ... ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΛΛΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΨΑΛΛΕΙ ΚΑΠΟΥ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη πραγματικά συγχαρητήρια για την συναυλία.Πρέπει να ήταν καταπληκτικά και να το χάρηκαν και οι έλληνες του εξωτερικού.Στην Πάτρα θα κάνεις καμία εκδήλωση για το Πάσχα?Περιμένουμε!!!
Και μην ακούς τους κακεντρεχείς.Αυτοί ζηλεύουν......

ARWEN

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΑ ΡΕ ΣΑΛΙΜΠΑ....ΚΑΤΕΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ... ΚΑΙ ΕΓΩ "ΠΑΩ" ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ....ΚΑΤΕΒΑ ΣΑΛΙΜΠΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Δεν απαντάω σε ζηλόφθονους που όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...Αντιλαβού?Αλλά μάλλον κανένας ψαλτάκος θα είσαι και εσύ που ψέλνεις καθαρά για λεφτά......

ARWEN

Related Posts with Thumbnails