Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΜΟΥ 2



Αγαπητοί συνοδίτες του ιστολογίου νομίζω ότι πρέπει να μιλούν τα κείμενα για τα θέματα. Είναι όχι μόνο πιο πειστικό αλλά η μόνη αλήθεια. Και ο καθείς εξάγει τα συμπεράσματά του.
Ήταν 23 Απριλίου 2007 – σε λίγο έχουμε επέτειο! – όταν ο ηγούμενος της Μονής Γηροκομείου Συμεών Χατζής με πληροφόρησε ότι ένας Κώστας Κουτσογιάννης έστειλε επιστολή εναντίον μου στο Μοναστήρι, όπου υπηρετούσα ως δεξιός ιεροψάλτης.
«Πολύ ωραία!» του είπα. «Να μου την κοινοποιήσετε για να απαντήσω». Αντί της κοινοποίησης ήλθε η απόλυσις. Όλα καλά κι όλα ωραία! Ζητώ την επιστολή από τον ηγούμενο και μου παραγγέλνει να την ζητήσω μέσω Eισαγγελέα!
Ακολούθησα τη συμβουλή του και απευθύνθηκα αρμοδίως στον Εισαγγελέα, ο οποίος ικανοποίησε πάραυτα το αίτημά μου. Έτσι ο ηγούμενος αναγκάστηκε να παραδώσει την επιστολή Κουτσογιάννη στον δικηγόρο μου γράφοντας με τα χέρια του τα εξής:

«Ακριβές φωτοστατικόν αντίγραφον εκ του εις χείρας ημών πρωτοτύπου παραδίδεται εις χείρας του κ. Βασ. Λαδά πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Παναγ. Ανδριοπούλου κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Πατρών (10/5/2007).

Εν Πάτραις τη 11/5/2007
Ο Ηγούμενος
Αρχιμ. Συμεών Χατζής

Όπως θα δείτε στην 2η σελίδα της επιστολής, η υπογραφή του Ηγουμένου πλαισιώνεται από τις σφραγίδες της Μονής Γηροκομείου και της Μητροπόλεως Πατρών! Η οποία, ούτως, αποδεικνύει την συγκατάθεσή της στο γενόμενον. Προσέξτε παρακαλώ κάτι εκεί πάνω από το «Ηγούμενος». Ο ηγούμενος πήγε να γράψει «Ο Μητροπολίτης», αλλά φαίνεται ότι…

Αυτά προς το παρόν φίλτατοι. Και Καλή Σαρακοστή!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ.Ανδριόπουλε νομίζω πως το ¨σεπτόν κέντρον¨ του Φαναρίου οφείλει να εκτιμήσει την προσφορά σας και τους αγώνας σας δια την θεάρεστον υποταγήν της καθυστερημένης ανατολίτικης φάρας των ορθοδόξων εις τον, επιγειον βικάριον του Χριστού ,Πάπα Ρώμης.

τώρα δε που τα εύσημα σας έρχονται και στην δημοσιότητα νομίζω πως δικαιούσθε να απολαύσετε τους κόπους των έργων σας .

άξιος ο μισθός σας!

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΟΝΗ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΥΠΟΣΤΑΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4.1 ΤΟΥ Ν.590/1977(ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ). ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Η ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟΤΑΤΟ ΤΟΥ ΑΚΡΙΒΟΥΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ(ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ, ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ) ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΘΕΙ. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ....
Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΑΥΤΟΥ(ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΑ ΓΥΜΝΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΑΣ Ο ηγούμενος πήγε να γράψει «Ο Μητροπολίτης», αλλά φαίνεται ότι…)ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ(ΤΟΝΙΖΩ ΤΟ ΚΑΙ) ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΥΠΗΚΟΥΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΤΑΧΘΗ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΑΦΗ, ΑΛΛΑ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΤΕΘΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ: ΜΑΤΘΑΙΟΣ,27,5..........

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 5.20

Τα εύσημά μου δεν έρχονται από μόνα τους στην δημοσιότητα. Εγώ τα φέρνω! Και που είστε ακόμα!..
Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας και κρίμα που είστε ανώνυμος για να σας ανακηρύξω στύλο της Ορθοδοξίας!

Ανώνυμος είπε...

Εαν έτσι έχουν τα πράγματα τότε ο κ.
Ρηγάτος γιατί άλλα ισχυρίζεται ως νο
μικός σύμβουλος της Ι.Μητροπόλεως;
Επίσης δεν καταλαβαίνω κάτι ακόμη:ο
κ. Ανδριόπουλος είναι εκπρόσωπος του
Οικ.Πατριαρχείου;
Έτερον τι:Τέτοιο μένος κατά του Πάπα
ούτε ο Λούθηρος δεν είχε.Πιστεύετε α
ληθινά ότι έτσι θα κατατροπωθή ο παπι
σμός;Αγνοείτε προφανώς ότι ο διάλογος
είναι στη φύση της Εκκλησίας,αρχής γενομένης απο τον παράδεισο,πριν την πτώση.Εαν δεν επιζητήσει η αλή
θεια το ψεύδος τότε ποιός θα το κά
νει;Λάθη βεβαίως γίνονται,αλλά όποιος γνωρίζει την ιστορία των Συ
νόδων δεν εκπλήσσεται και δεν σκαν
δαλίζεται.Τελικά η Εκκλησία πάντοτε
εθριάμβευε.Προς τί τόση φοβία;Μήπως
τα φοβικά σύνδρομα που διακατέχουν
κυρίως τους Ελλαδίτες χριστιανούς
μεταβάλλουν το μυρμήγκι σε λιοντά
ρι;

panagiotisandriopoulos είπε...

Aγαπητέ ανώνυμε 9.38μμ

Θέλω να σου πω, και δια σου και προς πάντας, ότι "ο κ. Ανδριόπουλος" είναι εκπρόσωπος του εαυτού του και μόνον! Αυτό ισχύει και θα ισχύει μέχρι τελευταίας του αναπνοής. Η αγωνιώδης προσπάθεια κάποιων να τον εντάξουν κάπου, έχει τη σημασία της... Πώς να δεχτείς ότι ο άλλος είναι αυτοκίνητον όργανον, ενώ εσύ δεν είσαι...

Related Posts with Thumbnails