Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΚΤΗ ΠΑΤΡΑ!


Η αρχιτέκτων - πολεοδόμος κ. Χαρά Παπαδάτου - Γιαννοπούλου, η οποία έχει εγνωσμένη προσφορά στα κοινά και γνώση της Πατρινής ιστορίας, διαμαρτύρεται για την "σιδερόφρακτη" Πάτρα, που απερίσκεπτα οικοδομείται. Σε σύντομη επιστολή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, αναφέρει τα εξής:

Η αέναη κατάρρευση της αισθητικής της πόλεως των Πατρών. Ένα σιδερόφρακτο κατασκεύασμα τοποθετήθηκε μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο, καλύπτοντάς το εντελώς από τα μάτια του κόσμου.
Έκρυψαν, σαν να ντρέπονται, το σημείο με την υψηλότερη αισθητική και την συσσωρευμένη ιστορική μνήμη της πόλεως.
Σιδερόφρακτες εξέδρες, σιδερόφρακτα θέατρα, σιδερόφρακτα γλυπτά.
Η νέα αισθητική της γενιάς των νέων σταυροφόρων.
Τι το θέλουμε το θέατρο του Τσίλλερ;

Και δεν ντρέπονται, αγαπητή κ. Χαρά! Ο Δήμος οφείλει αμέσως να κρύψει την ασχήμια. Το θέατρο του Τσίλλερ δεν τον έφτιαξαν οι ευκλεείς Πατρινοί του 19ου αιώνα για να το διαχειρίζεται σήμερα ο κάθε κ. Σκαρμέας όπως του αρέσει. Διαχειριστές της πόλεως, αφού δεν καθίστανται ανακαινιστές, πρέπει να είναι οι τοπικοί άρχοντες. Αν δεν ξέρουν την ιστορία της πόλεως, να πάνε να τη μάθουν. Αν δεν έχουν αισθητική, τουλάχιστον μη μας επιβάλουν την ασχήμια.
Το θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ δεν χτίστηκε, αγαπητοί, για να κάνει έμπροσθέν του συναυλία ο Ρουβάς και να το καταστρέφει με τα ντεσιμπέλ του. Χρόνια ακούγεται, λέγεται, συζητιέται επισήμως, ότι το ΑΠΟΛΛΩΝ πρέπει να κλείσει για να ανακαινιστεί. Άλλωστε είναι επιτακτική ανάγκη! Κάτι τέτοιο όμως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Παρήλθε και η πολύφερνος "Πολιτιστική" και μηδέν εις το πηλίκον. Διάβασα ότι ο Δήμαρχος αποφάσισε να κάνει αλλού τον καρναβαλικό χορό του, για να δώσει το "καλό παράδειγμα". Να μην επιβαρύνει το ΑΠΟΛΛΩΝ. Και η "σιδεροφρίκη" κύριε δήμαρχε; Δεν πληγώνει το μνημείο;
Σίδερα παντού... Στα μνημεία, στις πλατείες και στις ψυχές μας...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιδηρπύν παραπέτασμα δίπλα μας και πιο πέρα τα κρυωμένα αφγανάκια που βάλαμε και μεις το χεράκι μας...

Αν μας συνετήσει η σαρακοστή που έρχεται...

Ελπίζω η Μητρόπολη ως φορέας ΚΑΠΟΤΕ να πάρει πρωτοβουλίες και να μη σέρνεται από δήμαρχουςσ, νομάρχες, συμβούλους και οργανώσεις φοβικές...

Ίδωμεν...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ??????Η ΚΑΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ??????
.................ΤΟ 10..........

Related Posts with Thumbnails